HEALTH & SPORT INSTITUUT SCHAPER

Wandelworkout

Wat houdt een wandelworkout in?dreamstimemedium_27677068

Vind je bootcamp leuk maar wil of kun je niet hardlopen, dan is de wandelworkout iets voor jou. Het wandelen wordt afgewisseld met functionele oefeningen voor het gehele lichaam. Voor mensen met rugklachten is deze workout zeer geschikt

 

Sport met weinig blessures

Lopen doen we  allemaal. Het is dus een hele natuurlijke beweging en dat heeft als voordeel dat de kans op blessures klein is. Daar komt nog bij dat de gewrichten door te wandelen zo min mogelijk worden belast. Bij rennen en springen is die belasting veel groter, omdat het lichaam dan steeds schokken moet opvangen.

 

Je conditie verhogen door te wandelen

Als je echt fit wil worden door te wandelen, moet de pas er goed in hebben en dat betekent doorwandelen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur.

 

Wat zijn functionele oefeningen?

Bij het functioneel bewegen wordt er naar gestreefd om bij iedere oefening verschillende spiergroepen samen te laten werken. Op deze manier is iedere oefening die wordt gedaan uitermate doeltreffend.

 

Voorbeeld van functioneel trainen

Het uitoefenen van een squat is een mooi en bekend voorbeeld van hoe effectief functioneel trainen kan zijn. Een squat beweging, waarbij je door je knieën zakt en op een denkbeeldige stoel gaat zitten voer je uit met heel je lichaam. Je gebruikt elke spier want anders zou je omvallen. Deze oefening werkt dus functioneel voor je hele lichaam en je dagelijkse activiteiten.

Wanneer

  • Elke maandag en vrijdag 9.00-10.00 uur.
  • Woensdag om 19.00 uur

Startplaats: Streekbos,
Voor de ingang van ‘Ijgenweis’

 

Menu